Jan 10, 2012

Dah siap!

Okay.. okay.. okay.. almost 2 hours Cip masak.. this is what I've come up with.. (Jari jemari masih terasa kepijarannya..). Alright.. Cip admit bukanlah special sangat pun but kire lain lah menunye daripada hari hari biasa tu macam masak lemak cili api ke, asam pedas ke kan..

Hat nih singgang ikan.. 


Rupenye agak buruk Cip tau.. Tapi don't judge the book by its cover kay.. Hat nih sotong masak hitam.
Sebab dah lama tak makan sotong tambahan ini feveret suami Cip jugak nih..


Sambal mmg jadik satu kemestian dalam family Cip sejak dulu lagi.. apa sahaja jenis sambal mmg buleh bukak selera. Semalam masih ada lebih sambal ayam tu sayang nak buang. Jadinye buat terung goreng  sambal ler.. (cili kering bukan mughah la nih)


Sayoq ofekos kene ade la kan... Sempoi aje.. Kacang panjang masak kicap..


Teloq bungkuih.. lama dah tak makan..



Last but not least kalau omputih tu depa panggey appetizer.. ahahaha.. Ye sambal belacan..


So amacam? terbukak selera tak?

2 comments:

ZERO VENDETTA said...

ini 1time punya makan ke kak azrol? perhhh banyak tu. sempat juga mak buyong ni yea. apapun, singgang mmg menyelerakan + sambal belacan *w/p saya x makan*

Cik Cip Puding said...

Kite selalu masak simple aje satu lauk mcm tu Zero.. Pehtu lately nih tak tau lah somi ai komen kate masak tak sedap.. ahahah.. barubaru nih buat daging masak lemak cili api dia kata masam, tapi kite rasa okeyh je.. takdek pulak masam.. Citarasa masa pregnant nih berbeza gamoknye.. tu yang berkobar-kobar msak sungguh-sungguh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...