Feb 22, 2011

Air Mata


"Kakak, jaga adik-adik."

Ramai yang pesan the same thing all over again pada aku. There are moments in my life yang aku cukup kuat untuk menerima akan kepergian seorang wanita yang pernah aku panggil ibu itu. Namun, aku bukan selamanya terus kuat. Sampai dikala masanya aku terkenang akan arwah, membuatkan aku rasa, aku lah insan yang paling lemah sekali dimuka bumi Allah swt ini. Allahuakhbar..

Air mata tanpa diundang mengalir dipipi begitu sahaja. Baru aku tahu betul-betul apa itu erti fragile dan vulnerable. Sayu hati bertambah bila mengenangkan nasib adik-adik. Alhamdulillah kami masih mampu berdiri tatkala ada lagi kanak-kanak yang kehilangan kedua orang tua mereka tiada lagi tempat bergantung dan menumpang kasih.

Acapkali terjaga dari tidur, perkara pertama yang terlintas ialah IBU. Tapi aku tangkis cepat-cepat dengan menyatakan bahawa yang pergi takkan kembali. Yang hidup perlu teruskan kehidupan ini. Tapi siapa aku untuk menipu diri sendiri apabila sesekali tersedar akan kenyataan bahawa "Ibu dah takda dah..". Tanpa dipinta air mata menjadi peneman dikala rindu itu menusuk-nusuk didalam sanubari ini.

I'd like to remember all those happy moments with her... but it always end up with me crying.. How bout that..?

Macam mana pulak agaknya perasaan adik-adik yang lain? Yana especially yang paling kecik sekali.. Sometimes tak boleh grab yang dia tu dah standard 6. Manje nye still sama like she was 6 years old.

Syikin on the other hand is growing up to be a lady, I hope. I know she's kinda keeping her feelings within herself, so its kinda hard sometimes to read and to understand her at the same time. I can only be there for her Insyallah through her ups and downs.

Mizi and Abang Wan?? They are guys. Mizi tu memang la dari kecik aku yang jadi babysitter dia. Melekat dengan aku macam kembar siam. Now, bila dah besar some things he does comes to me and discuss it with me. Even though he may not like some of my suggestions. Ah~ I hope he's goin' to make a good and right decisions in his life and Insyallah his future family. As for Abang Wan, he's a very interesting person. His birthday is coming up on 25th February and he actually will be turning 28.. Wow.. approaching 30. A good brother.
Happy Birthday Big Brother..

Ibu,
Adik doakan ibu ditempatkan dikalangan orang-orang beriman.
Tanpa ibu disisi bukan mudah bu.
Tapi kami belajar untuk adapt dengan perkara disekeliling kami.
Kami rindu ibu. Terbayang-bayang senyuman ibu.
Tiap kali tengok Ice Age for sure teringat kat ibu. You find the tupai so funny.
The way you wear you're tudung...
The way you bite you're tongue..
The moment we sent you to ERL to catch your train to work..
We love you ibu.. misses you so much.. it hurts.

Ya Allah ya tuhanku.. tempatkan ibu kami dikalangan orang-orang yang beriman.
Amiinnn..




7 comments:

purapurataktahu said...

adik. hummm. rasa nak menanges jgak. Be strong ya dear. ALLAH selalu dengan kita.

Cik Cip Puding said...

Will do kak mah.. will do..

ZERO VENDETTA said...

1st font ni sgt comel + cantik, so maintain jela :)

kak, yg pergi ttp pergi k. apa yg penting kita yg masih hidup WAJIB doakan mereka N u must be strong ok :)

Cik Cip Puding said...

Cute kan? I oso like.. hehehe... blogger dah bagi lebih banyak font kat setting dia.. so choose aje.. ahakss..

Newah, thank you for the support. Apprecite it very much.

P palang s: Kate nak borrow stroller?

arhzleen said...

Be strong ya...

kalimahcinta84 said...

tq azrul..saye sedih..it's too hard 4 me to accept..missing her so much..

Cik Cip Puding said...

Rindu itu perlu ada..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...