Sep 2, 2012

Segmen:Mari Berkenalan


Lepas tengok CCI buat entry berkenalan nih, Cip pun nak join jugak le.. Leh berkenalan dengan lebih ramai bloggers di luar sana. Cool jugak.



NAK KENE BUAT APE???

Jawab aje soklan dibawah dengan membuat entry baru di blog anda...



Azrul Azneeta Binti Aziz nama diberi. Kalau tak salah Cip, Azrul tu berkemungkinan besar gabungan nama arwah ibu dengan papa Cip. Azneeta tu atuk Cip yang rekomen sebab Cip cucu perempuan pertama dalam family.. :D


28 tahun dah umur Cip. Kalau ikut kalendar Islam, 29 tahun


Cip berasal dari KL dan membesar di Serdang Selangor. Sekarang dah migrate ke Kedah mengikut suami.


Cip tak pasti la orang tau ke tak tapi Cip dah terikut habit arwah mak Cip, bila lapar Cip akan gigit gigit lidah  macam chewing gum tu pakai gigi geraham . Kire pelik or biasa tu?




Banyak je. sape pun yang update Cip akan konfem baca. Komen dgn tak je.. Tapi Cip selalu sangat singgah kat blog nih..



&




Banyak khot kenangan yang tak dapat lupe. Cip bagi salah satu la ye. Masa tu mungkin Cip berumur 4 - 5 tahun agaknya. Prmbantu rumah Indonesia lari daripada rumah tinggalkan Cip, Abang Cip yang tua setahun dengan adik Cip yang kalau tak salah baru beberapa bulan sahaja umurnya.



Cip start blogging dari umur 18 tahun. Masa tu baru je masuk U. Banyak blog yang Cip dah gune macam wordpress, blogdrive, friendster dan ada satu lagi tapi lupe dah.




Blog Cip basically macam diary yang tak berapa nak private la kot. Semuanya berkisar pasal perkara yang Cip buat di hari hari biasa, pasal anak anak and my deep thought.



Cip suka bercerita. Daya imaginasi Cip tak luas sangat tapi Cip suka menulis agaknya. Dulu masa kecik kecik memang ada pasang cita cita nak jadik journalist. 


  Cip first time singgah di blog rien. Tak sempat baca apa apa pun lagi. Terus dapat link join segmen nak berkenalan ni ha.. nanti Cip ada masa Cip akan singgah lagi. Tapi dari first impression, Cip tengok banyak tajuk tajuk menarik yang Rien buat. Memang menarik nak baca. No wonder ramai followers. Mesti hebat nih.. Paling penting, Cip suke doodles kartun kartun tu semua.. Comel.

p palang s: Segmen ini dikelolakan oleh

SELAMAT BERKENALAN!!!

15 comments:

Rien Rose said...

wah! thanks join yer cip2.. eh cip je.. hehe selamat berkenalan.. menarik cara cip pecah2 kan soalan tu.. hehe ^_^

Cik Cip Puding said...

Pernah jadik cikgu sekolah. ate.. jawab soklan pun ala ala budak sekolah ler rien. :)

cci said...

eh.. join gak... ehehhe..

eh..eh... da x dek verify code... yeayy.. leh komen selalu da.. ^_^

cci said...

psl gambar entry ni.. ci x tau la plak.. camne leh jd camni yang oii... ^_^

Mizzs Ninie said...

First time bw sini, jemput bw ke blog Ninie pulak -> http://www.mizzsninie.com/2012/09/segmen-mari-berkenalan-by-rien-rose.html

Cik Cip Puding said...

Adoiii cane la nak mencarik kat html tu..

Cik Cip Puding said...

Hehehe.. Cip pon xperasan ade verify code tu sbb dh disable dh last time.

Cik Cip Puding said...

Worait

Mohammad Thaqib Mohd Zaki said...

Kenapa ada kamera besar gajah ni? :)

Cik Cip Puding said...

@Mohammad Thaqib Mohd Zaki

takdok dah kan?

Hanif Idrus said...

Jemput join segmen saya ini sekali...
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah.html
Salam kenal dan follow
Maaf mencelah disini...
Jom cari rakan2 follower

haz said...

dr segmen yg same n follow sni =)

http://hazirahramli.blogspot.com/2012/09/segmen-mari-berkenalan.html

Mohammad Thaqib Mohd Zaki said...

@Cik Cip Puding Haa. Sekarang takde dah. Hehehe. :D

Lea Athira said...

was here and nice blog !

http://gebangkembangwiflea.blogspot.com/2012/09/segmen-mari-berkenalan.html

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam darling! Wah cantiknya blog ni! Dtg dari segmen sama. Nak saya follow anda? Jom join segmen ini!=)http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...