Nov 28, 2010

Just keep swimming




Halluuu... we meet again. Sekarang ni, every weekend aku mengajar.. Yeap! jadi cikgu kembali. Hehehe.. Subjek ape?? Jadi swimming instructor je pun.. huhuhu... Mulanya ajar Aqeel je pun sebab dia ni penakut. So, aku terpaksa buat sesi water confidence every time dia datang Plaza. Badan dah besar tapi dia berani men kat kolam budak kecik je.



Alhamdulillah, dalam takut-takut dia tu, slowly dia dah ada keyakinan. Sekarang dah tak da masalah untuk dia swimming ke tepian bila aku bawak dia ke tengah. Cuma breathing masih belum dapat rythm lagi. Takes time. Entah macam mana member bapak aku request aku untuk ajar anak dia Hana yang berumur 6 tahun swimming. Therefore, hari minggu aku kini terisi dengan aktiviti mengajar kelas renang pada budak-budak yang comel semuanya. Mak budak, baru sorang.

Seronok jugak ngajar bebudak nih tapi dengan kids, memang banyak challenges especially bila dorang takut air. Lambat la sikit nak dapat rythm tu sampai la dorang dah tak takut lagi.

So, ape lagi.. Just keep swimming.. just keep swimming..

2 comments:

Zero2Hero said...

Ues plak camana cekgu?
water confident beliau camana?

Cik Cip Puding said...

huuu.. beliau tu dah advance..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...