Nov 18, 2010

Labaikallahhumalabaik..


Selamat Hari Raya kepada anda semua... Apa yang telah anda korbankan pada tahun ini?


Semoga Raya Qurban kali ini membawa seribu pengertian kepada semua umat² Islam.

Hari tu, aku dapat emergency call daripada Zarina mintak temankan dia pegi warehouse sale Pureen kat PJ. Aku said 'oklah' sebab kesian dia dengan Ammar je. Tau² la kalau orang dah bershopping ni, mana pandang kira kanan. (uppss.. baru teringat duit baju aku tak bayar lagi kat Zarina)

Ammar yang bercita² tinggi nak jadik pelumba kete. Ini training yang pertama kalinya.

Ya Allah.. manusia punya ramai la kat situ.. Mujor aku tak da athma. Mujor jugak Ammar tak banyak karenah. Dalam kete je dia sangat bz nak join aku driving sekali. Aiyoo...

Abang men intrument.. TING!!!!

The next day, concert Abang pulak kat Tadika Ho.. Penat je praktis lagu Satu Malaysia dgn lagu Ton Ton Cheng dia tu. Alih² nyanyi lagu one, two, three jek.. However... we came accross this picture of Ekin. Actually Ekin went to this kindergarten 10 years ago.. Teeheheheee...

Ekin yang chomel² buah masa beliau berumur 6 tahun. Skang ni awat gewdiks sangat?

For raya qurban kali ni, perintah telah diberikan oleh hencik Aziz supaya anak² beliau beraya di Perak. Beliau telah pun turun ke Penang terlebih dahulu. Hari Selasa baru beliau turun ke Beruas.

Oohh yes.. selesa sungguh berkasut 'squash' apabila memandu.

Aku berkonvoi dengan mizi hari selasa tengahhari tu.

Sempat pulak singgah Ikano branch kat Kluang Kopitiam. Menunggu si Mizi punye pasal. (Karipap dia terbaek) Kat ground floor dorang buat Padini & Seed nye sale. Memang murah² giler la kan.

Bertolak ke Perak dalam pukul 1.30 mcm tu. Dah exit kat Gopeng baru teringat Touch n Go tak disisi lagik. Mujor ler ade lagi 24 hengget. Teman belasah aje ler..

Semua pakat tido. Baru cecah Tanjung Malim je pun..

Hari Raya takde la buat apa² yang special pun. Tok tetap masak wajik dia yang feymes dikalangan kami ni.. Dia kate tak buat banyak pun. Secupak. See, my tok masih lagi gune cupak ok.

Mama masak mee kari (tak sempat rasa pun semalam). Bibik masak lontong. Tok masak meehun goreng untuk sarapan.

Dah bosan tak tahu nak buat ape, melepek la dalam bilik tok sambil bergosip²an liar dengan Baby Erika. Ahakss.. gelimat...
*Baby Erika (bukan nama sebenar)

Aku cuba untuk tido supaya tak mengantuk nak drive semula ke KL. Tapi pejam punye pejam.. tak kesampaian. Last², mandi² & bersiap terus untuk shoot balik KL semula. Balik berkonvoi dengan Mizi & Papa sekali.

Malam tadi abang dengan tak semena² pulak nak tido dengan aku dan Sufira. Pelik betul. Tak pernah pulak dia mcm tu. Selalu dia kate nak tido ngan kak yana ke, kak uda dia ke.. believe la jugak.. Ini dengan aku. Mungkin kerana aku duk ngenen ngan dia nak men tennis kat psp dia tu kot..

Alright.. Need to get back to work.. T.a.t.a




1 comment:

kening alis, dagu lekuk said...

just keep swimming
just keep swimming

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...