Aug 26, 2012

Rumah Saya


Pagi tadi Cip dan suami belek-belek buku yang digunakan oleh Farreal untuk melukis. Suami Cip tanya pada Cip sama ada Cip dah tengok belum lukisan yang Farreal buat bertajuk 'Rumah Saya'? Memang Cip tak tengok lagi. Lalu suami Cip selak-selak la ke muka surat yang menunjukkan hasil lukisan anak kami yang sulung tu. Ini dia..


Ekceli suami Cip yang duk suruh dia melukis, mewarna dalam buku buku yang disediakan bagi mengasah tahap kreativiti dia. Another reason is to not let him play video games all the time. Alhamdulillah, he likes drawing and coloring. 

Meh Cip explain apa yang dia lukiskan. It's kinda funny and sweet at the same time. Well, to me at least.
Here we go... Kite close up kan sikit...



Yang baju hijau tu suami Cip...

Baju purple and nampak macam pakai hooded tu, Cip la.. 

That day masa dia lukis, Cip was wearing purple hijab and long sleeves shirt.


Perasan tak Farreal siap lukis Cip pakai high heels.. Cip jarang pakai heels.. Hehehe.. It was very creative of him to draw me in heels and not slipers. 



Farhad pulak dia lukis tengah duduk dalam stroller. 

Tayar tu dah macam note music pulak. hehehe..



Ini la Farreal. 

Interpretation of himself.

Dalam gambar ni dia pakai baju spiderman warna merah. Tu.. nampak tak lambang spider kat tengah baju dia tu. Comel kan?

Bila suami Cip tanya kenapa mata dia ada satu je? Then Farreal jawab,   

"Ye la. Ues pandang macam ni (Sambil toleh muke ketepi). Mata jadik satu la."

Tergelak gelak Cip dibuatnya..


Hat nih dia tengah pegang topeng Spiderman dia. 

Hari tu masa kami ambik dia, kami bawak sekali baju spiderman untuk dia. Punya suka la..


Terus pakai dan pose ala ala Spiderman sambil membayangkan ada keluar spiderweb dekat tangan tu..


 Ape benda ni?

 Ini basikal.

Yang tengah tu basikal dia.

Sebelah kiri tu, tri-cycle yang Bubu dengan Yayah belikan masa dia berumur dua tahun lebih. 

The other one sebelah kanan tu kereta kecik dia yang ayah belikan masa dia kecik kecik dulu..

Yup, semua masih ada lagi kat rumah ni. Budak budak yang datang memang for sure duk men la kat luar tu. 

As a matter of fact, Farreal masih bermain dengan all of those things. 

Bila Cip tengok balik semula lukisan ni, Cip perasan ada garis garis. Cip wonder kenapa ada garis garis tu? Few second after that Cip get it. Pagar rumah rupenye.. He was picturing it from the outside of the gate. So kene la lukis sekali gate kan...

haish.. Rindu denagn dia..

We wish you well and hapy Farreal.

Ayah, Nde & Farhad loves you very much...

p palang s: Tengok Ues mewarna, Cip pun terjoin sekali mewarna dengan dia...



2 comments:

Nadia Harnisa said...

Imaginasi budak2 memang tinggi.. Bagus suh diorang lukis ni.. Boleh tingkatkan daya kreativiti dia. Bijak Fareal nih..

Cik Cip Puding said...

that is very true indeed

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...