Sep 29, 2010

Responsibility



Memula tak plan nak pegi ofis pun hari ni but since dah hantar ekin ke sekolah, langsungkan aje kete drive ke ofis. Anyhow, tak sampai pukul 11 pagi lagi, cikgu kelas Yana dah roger-roger mengadu Yana tak sihat. Si Ekin seawal jam 9 pg dah text suh ambik dia awal sikit sebab nak pegi tengok papa kat hospital. Sesuka hati dia je nak balik sekolah awal kan...

Tapi termakbul juge la doa si Ekin bila aku fetch dia dulu sebab aku tak perlu nak berpatah semula ke Serdang. Lepas fetch Ekin terus shoot pi sekolah Yana pulak. Sign ape yang patut, pegi pulak carik dia kat kelas. Mak aaiii punye la lama tak datang sekolah ni sampai tak tahu mana satu kelas Yana.. Dua tiga kali naik turun tangga yang sama.. Dapat direction yang mengelirukan pulak tu.

Akhirnya jumpe kelas Yana. Bila Ekin bgtau cikgu yang tengah mengajar tu nak ambik Yana, rupenye Yana dah merambu air mata.. Badan ngah tak sihat, macam tu la.. Tido pun nak berkepit je dengan aku. This week dah 3 hari duk melepak umah papa. Sian Yana... Lepas ambik dia dekat sekolah, terus bawak pi klinik. Dokter cinta cakap kalau esuk demam lagi kene pi test tuk denggi pulak.. Kes denggi banyak sekarang ni.. So berhati-hati kay..

Esok awal-awal pagi dah ada kerja yang sangat berat untuk aku mengadap.. Menyampah pun ada sebenarnya.. Tertekan sungguh. Hopefully malam ni dapat tidur yang lena tanpa ada dengkuran-dengkuran yang tidak diingini.. Wish me luck.

p palang s : Doakan papa laju2 keluar dari hospital tu..

1 comment:

ranger said...

May Allah protect and bless papa, u and us all...
and if there's any for me now Ya Allah please transfer them to papa at the ICU...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...