Aug 5, 2010

Masih minat pada Edward Cullen?


Okeh.. this was not intended in the first place. Syikin telah berjaya men'cilok' dvd Remember Me daripada umah papa lakonan Robbert Pattinson bersama heroinnya Emilie de Ravin (Cite tu ada few love scenes so tak elok kalau bebudak tengok). Hari tu masa pegi kedai dvd ada niat nak beli tapi sangat takut tak best so tak beli. End up beli movie lain yang lebih meyakinkan.

Malam tu bermula acara tontonan secara solo. Aku agak happy sebab imej Robbert dalam movie tu saling tak tumpah macam Edward Cullen. (Baru aku realize, betapa rindunya aku pada Edward Cullen).

Filem New Moon & Eclipse yang mengecewakan itu berjaya buat aku tawar hati pada watak Edward walaupun aku tahu novelnya menjanjikan lebih kepuasan. Walaubagaimanapun, terubat rindu melihatkan Robert yang membawa watak Tyler yang seperti jelmaan Edward Cullen versi manusia biasa.

Watak Tyler dan Edward yang dibawa oleh Robbert tak banyak perbezaan. Cara bercakap, cara senyum, cara marah. Mungkin Robbert masih terbawa-bawa dengan watak Edward itu ke dalam filem ini sebab dia lebih banyak memainkan watak Edward itu sendiri daripada watak-watak yang lain.. Pendek kata masih cetek pengalaman terhadap kepelbagaian watak. (Eceh.. macam guru kelas berlakon pulak lagaknya)

Tapi tu la, disebabkan ketiadaan perbezaan watak Tyler dan Edward itu jugak lah dapat aku tatap muke ala-ala Edward itu.. hu hu hu hu.. *pengsan lite lite

Movie Remember Me agak perlahan. Tak meninggalkan impak yang besar. Rasanya lepas tengok citer tu, aku sendiri pun tak ingat macam mana citer dia.. An average movie I guess with an involvement of an A-List Celebs sahaja gimik dia. Mesej yang cuba disampaikan agak lemah. Walaubagaimanapun, mesej sampai di akhir cerita. Ending of the story still not good enough.

Lupakan itu semua.. Meh kita nikmati wajah² si Robbert dalam filem ni.. Layannn...

Dalam Twilight pun dia ada pakai sunglasses hat ni. Mungkin sesuai dengan raut wajah dia agaknya.

Dalam movie ni dia banyak smoking.

Wah cube bayangkan Bella yang duduk sebelah dia tu.. .


Merenung masa depan dia yang tak berapa sebulu dengan ayah dia yang dilakonkan oleh ex-James Bond Hero Pierce Brosnan.

2 comments:

purapurataktahu said...

Suke sangat dengan Edward. Adik beradik pulak tu. Nak tengok jugak!

Cik Cip Puding said...

ahahaaa.. tengok part robbert je okeh.. takde part dia, fast forward kan sahaja..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...