Jul 14, 2010

Meh dengar..


Alhamdulillah, walaupun agak sukar untuk bangun pagi ni dek kerana dua hari tak pegi keje atas sebab masalah kesihatan namun aku berjaya bangun dalam keadaan mata separuh terbuka.


Apa motivasi bangun pagi?
Buat breakfast untuk Ekin.. Malam tadi dia dah pesan mintak tolong gorengkankan sosej blackpepper yang dia beli untuk bawak pegi sekolah. So kalau tak bangun awal, memang tak terlaksana la jawabnya..

Sempat lagi aku reheat asam pedas daging untuk budak budak ofis. Have been meaning to cook for them for days.. Hari tu ingat nak bawakan Spaghetti carbonarra.. Sekali dah salah beli sos da.. Hmm.. Lesson learned: if some product are expensive that's because the taste are much much more better than the cheaper ones. Huh, terbang 24 hengget begitu sahaja.

Sepanjang kat rumah, just terbaring sambil layan tengok dvd.. Dari satu dvd ke satu dvd yang lain. Banyak jugak movie yang aku tengok balik. Grey's Anatomy season 5 & 6 (part 1) settle tah kali ke berapa. Transformers, Prince & me, Twilight (for the 20th time already) & Bride Wars. Sampai jemu tak tahu nak tengok ape dah.

Lagu kebahagiaan dalam perpisahan tu sedih la.. Bila dengar lagu tu, mesti teringat kat Farreal. Duk lipat baju dia, aku leh nyanyi korus lagu tu sorang2 sambil sengih sengih sebab kelakar teringat dia nyanyi lagu tu..



Si zikri pulak ada nyanyi lagu yang aku sendiri tak tahu tajuk dia. One day, terdengar kat radio dan aku yakin tu la lagu dia.. jenuh la everytime terdengar lagu tu kat radio, dengar sampai habis sebab nak tunggu Dj tu cakap tajuk lagu dia.. Rupenye lagu nyanyian Wali Band - Yank. Haisshh.. rindu kat both of them.... Sian Zikri.. Kalau dah datang mesti susah nak balik. Menangis dia.. hurmm... bila cakap babai kat dia, dia cakap "tak nak babai.. tak nak babai".. dah la sengau.. hasishh..


2 comments:

anis said...

lagu ni datuk sedare die pun nyanyi dlm bilik.. pastu siap suruh staff die dgr lg...

Cik Cip Puding said...

har har har.. seriously??? so sweet la the datuk sedara.. pangkat dia datuk ke?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...